Phuc Van Dang omdanner Byens Hus til Tape Street Art
Hele dagen arbejder han på at lave et værk i huset.
Man er velkommen til at gå forbi og se ham arbejde.
Man er velkommen til at gå forbi og se ham arbejde.
Kl 17.00 er der fernisering på pladsen foran Byens Hus. (Pga Covid 119 må vi maks være 25 personer)
Phuc Van Dang fortæller om sin kunst og sine tanker om Mørke
Tilmelding for medlemmer af Byens Hus
Pga de nuværende regler for Covid 19 må vi kun samle medlemmer af Byens hus i et antal af 25 personer
Tilmeld dig her med navn.
//
Tape street art er gadekunst lavet af tape. Det startede i 80’erne, hvor nogle grafittimalere besluttede at finde alternativer til spraydåser, og siden årtusindskiftet er det blevet mere og mere populært.
Udover at være overraskende smukt og originalt har tape street art også den store fordel, at det er nemt, hurtigt og lydløst at installere.
Desuden behøver man ikke at beskytte de genstande, som er ved siden af, fordi der ikke kommer malerklatter.
Det er nemt at fjerne igen, hvilket gør det ideelt til midlertidige kunstinstallationer og events.
Tape art er ikke bare statisk og i 2D. Det kan kombineres med videoprojektioner, skulpturer, lysperformance og andre kunstneriske udtryk.
PHUC VAN DANG //
Phuc Van Dang er født i Vietnam og kom til Danmark i 1981. Han studerede grafisk design og har arbejdet med design og koncept- og produktudvikling. I dag bruger han denne baggrund i sit alsidige arbejde som kunstner, hvor han udforsker temaer som identitet, tilhørsforhold, menneskets natur og socialt engagement, og som kulturel facilitator skaber han nye forbindelser mellem kunst, design og storytelling. Han har udstillet både i Denmark og i udlandet: Norge, Japan, Spanien, USA, Vietnam, Cambodia. Derudover har han deltaget med live painting ved musikfestivaler, street art-festivaler, Fashion Week og forskellige events.
Han har gennem mange år arbejdet med den sorte streg og bruger kun sort maling i sine vægmalerier og mindre værker. Det begrænsede farvevalg er imidlertid ikke en reduktion, men nærmere en intensivering – den sorte farve er dyb og mættet, uden spor af farvevariation og synlige penselstrøg, og hans næsten meditative fokus i arbejdet bliver et billede på at være til stede i øjeblikket. Den sorte streg kan ses som en fortolkning af skyggerne i livet; i en skygge ligger både fortiden, nutiden og fremtiden. Hans værker er en fusion af streetart, maleri og design, og han skildrer menneskelige forhold, følelser og natur gennem visuelle fabler i en balance mellem det abstrakte og det genkendelige.
Hjemmeside:
Instagram:
Street Art